25 juli 2013 Queensferry met de bus naar Edinburg
Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady
25 Juli 2013 | Verenigd Koninkrijk, Queensferry
We vertrekken een uurtje later dan A+H omdat we niet zo’n haast hebben. Onze hop on kaartjes zijn verlopen en we moeten om 12.30 uur bij de Rotary in King James hotel zijn. Als we vertrekken is het inmiddels droog maar we nemen toch maar regenjassen en plu’s mee. We worden hartelijk door de Rotary ontvangen en hebben een aantal gesprekken met mensen o.a. een man die diplomaat is geweest in Panama. Hij vertelde dat het Panamakanaal vergroot wordt. Helaas loopt het project uit omdat de Italianen zich niet aan de contracten houden. Naar zijn idee spreken de Spanjaarden soms de waarheid en liegen de Italianen altijd. We hebben hem toen de problemen met de Fyra verteld.
Na de uitgebreide lunch is er een spreker. De dame spreekt uitstekend Oxford Engels in is daardoor volledig te verstaan, met Schotten hebben we toch vaak moeite om hen te verstaan. De dame is vanaf het begin van de AIDS en HIV uitbraak in 1980 bezig geweest met de zorg voor de besmette kinderen van de besmette mensen. Duidelijke heldere presentatie die goed laat zien wat er in 35 jaar voor de besmette kinderen is opgezet.
Gerrit wisselt vaantjes en een fles Beerenburg uit. We krijgen een CD, een mini flesje whisky en een kookboek cadeau. We zijn beiden blij dat we weer naar de ontmoeting geweest zijn. Ze zijn op een bepaalde manier toch heel speciaal.
We gaan na de lunch opzoek naar kaarten. We lopen heel Princesstreet en de winkelstraat die er achter ligt af, geen goedkope kaarten te vinden. Bij een souvenirshop vinden we weer 3 voor 1,- en daar zoeken we er een stuk of 40 uit. Met de postzegels erbij kost het versturen van een kaart £1,20. Ik vind dat best duur, omgerekend is dat € 1,50.
Terwijl we opzoek zijn naar kaarten lopen we even het oudste warenhuis van Groot Britannië in , Jenners, prachtig gebouw en echt de moeite waard om even binnen te lopen.
Gerrit gaat alvast terug naar de boot en ik besluit om nog een beetje te winkelen. Na een uurtje door de winkels dwalen en niets te kopen ga ik ook terug naar de boot. Lekker een poosje in de zon lezen voordat we naar het restaurant gaan. Op die ene bui in de ochtend na hebben we weer de hele dag droog weer gehad. De bewolking heeft wel de hele dag laag gehangen. De foto’s van A+H van het kasteel laten de laaghangende bewolking goed zien. Omdat het minder goed weer was dan gisteren was het wel veel minder druk op het kasteel.
In het restaurant hebben we prachtig zicht op de bruggen en heerlijk eten. We bestellen allemaal voor- hoofd- en nagerecht, dat doen we bijna nooit. Heerlijk gegeten maar is wel de duurste maaltijd van deze reis, mag wel een keer. Omdat we door het brood heen zijn bak ik weer een krentenbrood en een gewoon bruin broodje. De laatste twee pakken broodmix bewaar ik voor noodgevallen.