22 juli 2013 Queensferry
Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady
22 Juli 2013 | Verenigd Koninkrijk, Queensferry
We halen alle twee de achterhutten leeg om onder de bedden te kunnen kijken. Helaas, geen boordcomputer. Een telefoontje naar Delta Yacht levert niets op want Arjan heeft bij ons aan boord nog nooit wat met de boordcomputer gedaan. Een telefoontje naar Aquavitesse levert ook niets op want Peter is op vakantie en verder weet niemand iets van onze boot. We zoeken verder.
Uiteindelijk schroeft de reparateur toch het schot uit de bakskist los en tadaaa daar is de boordcomputer. Eerst de nieuwe antenne eraan. Helpt niet. Dan de nieuwe Autopilot eraan. Helpt niet. De boordcomputer is kapot en die kan alleen door de fabriek gerepareerd worden en dat duurt wel even. Een nieuwe kan hij ook niet leveren maar hij heeft een keer zo’n boordcomputer uitgebouwd uit een ander schip. Hij gaat hem halen en het blijkt dezelfde te zijn. Boordcomputers omruilen en alles werkt weer. Hij kan ons het werkende exemplaar niet verkopen maar we mogen hem zolang lenen. Als we weer in Nederland terug zijn moeten we hem maar terug sturen. WAT EEN SERVICE! En wat een vertrouwen in de mensheid. Kosten £ 70,- wel zonder bonnetje dus waarschijnlijk zwart? Wij zijn super geholpen.
ps Als we thuis zijn blijkt dat onze boordcomputer niet meer te repareren is. Een nieuwe met toebehoren kost tussen de 3 en 4000 Euro. We gaan met de man in Engeland in onderhandeling over de prijs van de tweeedehands boordcomputer die nu bij ons in de bood prima werkt. We zijn benieuwd wat daar uitkomt. Wel heel bijzonder dat we zo geholpen zijn!
Met de komende lange tochten die we gaan maken is “de derde man” noodzakelijk.
Gerrit houdt een luierdagje en ik lees een boek uit, bak een krenten broodje en doe wat boodschappen. Het is vandaag mistig begonnen en koud (18 graden), we zetten zelfs de kachel even aan. We verbazen ons over het laagwater, zo veel modder en we zakker er helemaal in. We liggen dan een stukje verder boven water dan normaal. Gerrit moet vertrouwen opbouwen of het wel goed gaat bij springtij 4 dagen vanaf nu, dan staat het water nog 60 cm lager. Komt wel goed schatje.