21 juli 2013 Queensferry - Reisverslag uit Queensferry, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu 21 juli 2013 Queensferry - Reisverslag uit Queensferry, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu

21 juli 2013 Queensferry

Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady

21 Juli 2013 | Verenigd Koninkrijk, Queensferry

Gerrit en Aad gaan naar de havenmeester om een beter plekje te regelen. We worden waar we nu liggen regelmatig door elkaar geschud. Als je dieper de haven in ligt is dat beter. We willen ook dichterbij het land liggen omdat de reparateur die morgen komt wel erg ver moet lopen en ieder kwartier is geld.
We krijgen een plek helemaal achterin de haven tegen de modderbedding aan. De havenmeester verzekerd Gerrit dat er vanaf 2 uur voor hoogwater voldoende water staat en dat de boot bij laagwater in de modder zakt. A+H gaan het dorp verkennen en Gerrit en ik wachten op meer water zodat we kunnen verleggen. Als er voldoende water staat maken we alle lijnen los en vervolgens levert Gerrit een goed staaltje zeemansschap door de boot uit de te kleine box te varen met een sterke dwars wind is dat helemaal niet makkelijk en als er dan ook nog een Schot op het moment suprême naar hem begint te roepen dan is dat heel vervelend. Mooi plekje en we kunnen de kuip naar de zon leggen. Als de wind gaat liggen kunnen we heerlijk in de zon in de kuip zitten.
Beetje lui zijn, beetje lezen, beetje boodschappen doen. Wandeling naar het dorpje langs de hoofdstraat en onder de twee hoge bruggen door. Van de railwaybridge maken we een heleboel foto’s, wat een prachtige brug is dit en wat een mooie constructie. Aan het einde van het dorpje gaan we de Jacobsladder omhoog naar het talud van de oude spoorbaan, mooie wandeling door het bos terug naar de haven.
A+H koken vandaag. Gevulde champignons, een pasta met een lekkere gehaktsaus en sla en tiramisu toe. Het is smullen en ook fijn om een keer niet te koken. Het jammer genoeg te winderig om buiten te eten.