15 juli 2013 Peterhead – Stonehaven - Reisverslag uit Stonehaven, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu 15 juli 2013 Peterhead – Stonehaven - Reisverslag uit Stonehaven, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu

15 juli 2013 Peterhead – Stonehaven

Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady

15 Juli 2013 | Verenigd Koninkrijk, Stonehaven

Weer een stalend mooie dag. Ik val in herhaling zo langzamerhand. We proberen te zeilen maar de wind is te zwak, moteren maar weer. We moeten op hoogwater in Stonehaven aankomen omdat er alleen op het uiteinde van de pier een plek voor een diepstekend schip is. We hebben met de havenmeester de afspraak gemaakt dat hij de diepe plek voor ons vrijhoudt. Als we op de haven aanvaren zien we de havenmeester al op de pier staan. We moeten de lijnen naar boven gooien en hij legt ons op heel lange lijnen vast. Henriette en ik leggen de plank weer tussen de stootwillen en de muur. We vinden Stonehaven een prachtig plaatsje. Twee havenkommen lopen bij eb helemaal leeg. In het ene kommetje is een zandstrandje ontstaan. Omdat het zo warm is zijn daar kinderen heerlijk in het zand en het water aan het spelen, mooi gezicht.
Henriette en ik lopen richting marktplein op zoek naar een supermarkt omdat we door de verse voorraden heen zijn. We zien, als we op een hoek van een straat staan, een Spar en een Coöp. Naast ons staat een Schot en die begrijpt kennelijk dat we naar de supermarkt willen. Hij vertelt ons dat we niet naar deze twee moeten gaan omdat die veel te duur zijn. “Loop maar mee, dan wijs ik jullie een veel grotere en goedkoper supermarkt”. Iets verderop wijst hij ons de grote supermarkt en we kunnen weer alles kopen wat ons maagje begeert.
Als we terugkomen is Aad op ontdekkingstocht geweest en heeft een restaurant geboekt. A+H hebben een neus voor leuke eetgelegenheden dus laten we de keuze voor een restaurant graag aan hun over. In het restaurant zijn we heel eensgezind, we willen alle vier mosselen met krabscharen. Helaas zijn de krabscharen op. We kunnen wel alleen mosselen op Schotse wijze krijgen. Heerlijk, de mosselen zijn goed en de saus is heel romig en een beetje dik. Alleen de mosselen in Duinkerken zijn lekkerder. Onder het eten zien we de Nehelennia binnen lopen. We zien dat ze naast ons vastmaken omdat er geen andere plek beschikbaar is. We sluiten ons maal af met een heerlijk maar machtig toetje. Alles bij elkaar, heerlijk gegeten.
Als we bij de boot komen maken we een praatje met Dick en Johanna. Het blijkt dat zij beiden op een MBO werken, toevallig…. De tocht die zij vandaag hebben gemaakt gaat bij hun de analen in als de meest vervelende tocht tot nog toe terwijl wij een prima tocht hebben gehad. Waarschijnlijk hebben zij last gehad van het wind tegen tij effect en wij niet. We hebben een heerlijke dag gehad.