9 juli 2013 Fort Augustus – Inverness nee Tomnahur - Reisverslag uit Inverness, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu 9 juli 2013 Fort Augustus – Inverness nee Tomnahur - Reisverslag uit Inverness, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu

9 juli 2013 Fort Augustus – Inverness nee Tomnahur

Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady

09 Juli 2013 | Verenigd Koninkrijk, Inverness

We kunnen uitslapen omdat er eerst twee sluisgangen omhoog komen en daarna pas een sluisgang naar beneden gaat. Elke sluis is een kwartier en er ligt altijd een sluis tussen de twee omhoog in. Uiteindelijk kunnen we om een uur of 11 de sluis in en zijn om een uur of 12 op Loch Ness. Op het kanaal tussen de sluistrap en het meer zien we een boot liggen die gisteravond door de sluistrap is gegaan. Als ze nu nog hier liggen dan hadden ze ons gisteren in hun plaats kunnen laten gaan. Maar daar gaan we gelukkig niet over.
Er staat een windje achter op het Loch Ness, net genoeg om het niet bloedheet te hebben maar niet genoeg om te zeilen. Op 2/3 van het Loch Ness staat Urqhart Castle, een prachtige kasteelruïne. Gerrit en ik hebben die 18 jaar geleden bezocht en daar hebben we een leuke herinnering aan omdat er toen wij er waren een doedelzakspeler tussen de ruïne stond te spelen.
Nog 5 sluizen en 1 brug tussen ons en Inverness, dat halen we makkelijk. Jammer maar helaas. Als we bij de brug aankomen blijkt het dat de brug niet open kan. Doordat het vandaag heel warm is, is de brug te veel uitgezet en gaat niet meer open. De brugwachter vertelt dat de brug gisteren rond deze tijd wel open ging maar toen ging de brug niet meer dicht. De brandweer moest erbij komen om de brug af te spuiten zodat de brug weer af kon koelen en weer dicht kon.
We nemen het er de rest van de dag maar van en gaan in de schaduw langs het kanaal van een boekje en een puzzeltje genieten. A+H maken een wandeling en komen ons naderhand in de schaduw gezelschap houden.
Homemade mael en vroeg het mandje in omdat we morgen om 8 uur weer verder willen.