7 juli 2013 Oban – Caledoniancanal Banavie - Reisverslag uit Banavie, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu 7 juli 2013 Oban – Caledoniancanal Banavie - Reisverslag uit Banavie, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu

7 juli 2013 Oban – Caledoniancanal Banavie

Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady

07 Juli 2013 | Verenigd Koninkrijk, Banavie

Stralend mooi weer en geen wind. Op de tocht over zee zien we 3 zwemmende zeehonden en een zogende moeder op een ondiepte. We moteren langs Fort William richting de ingang van het Caledoniancanal. Op de achtergrond zien we de hoogste berg van Groot Brittannië, de Ben Nevis ca 1350 meter hoog. Met de verrekijker zien we de sneeuw op de berg liggen. Fijn dat het zulk helder weer is. De berg ligt meestal met zijn top in de wolken.
Als we bij de ingang van het kanaal komen is de zeesluis al open en daardoor kunnen we er gelijk in. Een kilometer na de zeesluis ligt een tweede sluis en vervolgens een sluistrap van 8 sluizen, de Neptunes Staircase. De sluismeester vraagt of we de trap vandaag nog willen doen. Ja, als daar tijd voor is. Ok, daar gaan we. Op dezelfde manier als in het Gotakanaal, met de lange lijn over een blok vanaf de voorkant gaan we 10 x 2,5 m omhoog. Met de zeesluis erbij zijn we een kleine drie uur zoet. Normaal gesproken ga ik dan alvast koken maar omdat er twee mensen met de lijnen moeten lopen en twee mensen aan de lijnen moeten staan op de boot kom ik daar niet aan toe. Als we op een plekje liggen maak ik een snelle maaltijd klaar omdat het dan inmiddels een uur of zeven is. Lekker eten en bijtijds onze mandjes in. Iedereen is moe want sluizen omhoog is al met al best inspannend.