15 juni 2013 Belfast – Bus naar Giant’s Causeway - Reisverslag uit Belfast, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu 15 juni 2013 Belfast – Bus naar Giant’s Causeway - Reisverslag uit Belfast, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu

15 juni 2013 Belfast – Bus naar Giant’s Causeway

Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady

15 Juni 2013 | Verenigd Koninkrijk, Belfast

Ontbijten en op de fietsjes naar het meest gebombardeerde hotel van Belfast, Hotel Europe. Ruim op tijd voor de gratis koffie. Mooi niet, geen koffie op de bus. We zijn dus weer een beetje belazerd. Beetje raar van die Sightseeingcompanie! Paul SMSt dat het gelukt is, vanavond kijken of we weer internet hebben, hopelijk wel.
De bus is keurig op tijd en met een halfvolle bus vertrekken we richting de Atlantische kust. De bus neemt de kustroute. Mooie uitzichten op haventjes, riviertjes en de zee met de kust. Helaas, het regent, foto’s door een raam met spetters zijn hopeloos.
We stoppen bij twee kasteelruïnes en de Bushmills distilleerderij. We leren dat er 3 verschillen zijn tussen Ierse en Schotse whisk(e)y. Ierse wordt drie keer gedistileerd, niet peaty en een extra e in het woord whisk(e)y. We kopen 2 flessen die alleen in de fabriek te koop zijn.
Als we bij de Giant’s Causeway aankomen regent het pijpenstelen. Gelukkig rijdt er een bus vanaf het informatiecentrum naar de kust. De Giant’s Causeway is gevormd door een uitbarsting van lava van een vulkaan. De lava kon op een manier stollen waardoor zuilen met achthoeken ontstonden. Door de invloed van wind, water en vorst brokkelen de zuilen af. Heel mooi om te zien maar wat een rot regenbui. We lopen even rond en zijn in 10 minuten drijfnat. We gaan snel met het busje terug naar het informatiecentrum. Gelukkig is daar een hoop te zien en te lezen. Er zijn op de hele wereld een stuk of 10 van deze achthoekige rots formaties.
Als we de bus weer in moeten is het inmiddels weer opgeklaard. De volgende stop is bij een touwbrug over een ravijn. De touwbrug is vroeger door vissers gemaakt omdat ze op zalm wilden vissen vanaf een eiland. De touwbrug is overgenomen door National Trust net als de Causeway. Door ons lidmaatschap besparen we £ 24,-. Het lidmaatschap hebben we er bij een volgend bezoek uit.
De wandeling naar de touwbrug levert prachtige foto’s op van de kust. De kust is hier heel stijl maar ook begroeid met mossen en bloemen. Gerrit durft gelukkig de brug over maar helemaal leuk vindt hij het niet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het zwiepen van zo’n brug ook niet zo leuk vind.
De bus neemt de “snelweg”terug naar Belfast waar we om een uur of 7 aankomen. We genieten van een uitstekende maaltijd in het restaurant tegenover Hotel Europe. Op de fietsjes terug naar de boot. Toch weer handig die fietsjes want het zou anders een heel eind lopen zijn geweest.
We kijken terug op een fantastische dag en hebben het gevoel dat we nu voldoende van Ierland hebben gezien. Morgen de Titanic tentoonstelling en dan is het wat Ierland betreft klaar.