9 juni 2013 Howth - Carlingford Lough
Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady
09 Juni 2013 | Ierland, Carlingford
Ontbijten, bootjes verleggen en om 5.45 uur proberen we weg te varen. Gaat prima. We hebben ons weer eens voor niets zorgen gemaakt. Prachtig uitzicht op de mooie kust. We komen keurig op tijd bij de ingang van het lough. We hebben stroom mee en aan de boeien kunnen we zien dat er veel stroom kan staan. De boeien zijn namelijk op kleine bootjes gemaakt in plaats van gewoon rond.
De haven ziet er niet erg leuk uit en is net zo duur als Howth. De prijs kwaliteit verhouding klopt hier niet helemaal. Omdat we zo vroeg vertrokken zijn hebben we nu tijd om het dorpje in te lopen. Het dorpje is aardig maar niet heel speciaal. Er staan een aantal kasteel ruines uit ca 1500. In het dorpje is een oesterfestival, beetje overdreven naam voor de twee kramen met oesters die er staan. We horen dat er een traditionele optocht in aantocht is en besluiten daarop te wachten.
Uiteindelijk blijkt het een optocht van niets maar ach daar moet je ook de lol van inzien. Voor iedereen is er een kom Irishstew en een broodje met vlees uit een gerookte varkenskop.
Boatmaked meal en vroeg naar bed omdat iedereen moe is van het vroege opstaan.