7 juni 2013 Howth ophalen Paul en Caroline - Reisverslag uit Howth, Ierland van Low Land Lady - WaarBenJij.nu 7 juni 2013 Howth ophalen Paul en Caroline - Reisverslag uit Howth, Ierland van Low Land Lady - WaarBenJij.nu

7 juni 2013 Howth ophalen Paul en Caroline

Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady

07 Juni 2013 | Ierland, Howth

Gerrit verwisselt de gasflessen voor twee volle flessen. Als het goed is kunnen we nu met deze voorraad toe tot we weer thuis zijn. Als we op het punt staan om de stad in te gaan horen we de havenmeester tegen een boot zeggen dat ze vandaag geen bezoekers toelaten omdat er een regatta is met 80 boten. We vragen aan de havenmeester of het mogelijk is dat we nog 2 nachten blijven. Nee, hij heeft alle plekken nodig, we moeten weg. Das balen!!! Wat nu? We hebben weinig zin om 5 mijl terug te varen maar als het niet anders kan dan moet het maar. We maken de boot vaarkaar en als we weg willen varen komt de havenmeester aanrennen. De buurman van B2 heeft net gebeld, hij blijft nog een nacht extra weg en wij mogen een plekje opschuiven. Dat is boffen!
Iets verlaat vertrekken we alsnog naar Dublin. We kopen een Hop on Hop off ticket en nemen de gele lijn richting Nationaal Historisch Museum. Het museum laat de geschiedenis van Ierland zien vanaf 10.000 voor Chr tot heden. De republiek Ierland bestaat nog geen 100 jaar. Ierland is heel lang een kolonie van Engeland geweest en niet altijd even eerlijk behandeld door de Protestantse Engelsen.
We stappen weer in de gele lijn en maken de route af. Bij het startpunt stappen we over om weer bij Trinnity College uit te stappen. De vliegveld shutle bus heeft Paul en Caroline (P+C)daar afgezet. Wat leuk om ze weer te zien en ook leuk om weer eens tegen andere mensen te praten dan vreemden. We wandelen de pubwijk in en genieten een drankje in een voormalig bankgebouw. Prachtig gebouw. Op de toilet verdieping kun je de oude kluizen nog zien zitten.
Op ons voorstel gaan we Chinees eten waar we al eerder gegeten hebben en waar het goed en goedkoop is. P+C zijn gelukkig niet zulke late eters als Dave en Eve. Omdat we vrij vroeg zijn is de Chinees nog goedkopen dan de vorige keer, slechts € 7,90 pp. Hoe kunnen ze het ervoor doen. Ik zie dat ze 7up zero hebben en denk, ha, weer eens iets anders dan sinas of water. Helaas vergeet ik de ingrediënten te lezen. Na ongeveer 1/3 gedronken te hebben heb ik twee grote blaren in mijn mond. Stomme benzoaat in de frisdranken in Engeland zit ook hier in de frisdrank. Voortaan maar weer eerst LEZEN.
P+C zijn moe, dus gaan we bijtijds terug naar de boot om heerlijk bij te kletsen. Dave stuurt smsjes, volgens mij is hij een beetje jaloers op ons.