20 mei 2013 Penzance fietsen St Michaels Mount
Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady
20 Mei 2013 | Verenigd Koninkrijk, Penzance
St Michaels Mount is door dezelfde monniken gesticht als de Mont Saint Michel in Frankrijk. De andere overeenkomst is de verschijning van de aartsengel Michael (495 na Chr)aan de vissers op deze rotseilanden. Het eiland in Frankrijk is helemaal bebouwd langs de weg naar de top waar het klooster staat. Op dit Engelse eiland staan een stuk of 5 huisjes en verder alleen het voormalige klooster. Dit klooster wordt nu door de familie Aubyn bewoond. Deze familie heeft het eiland aan het National Trust geschonken met de voorwaarde dat ze er nog 999 jaar mogen blijven wonen.
Het kasteel en de uitzichten op de kust en de lager gelegen tuinen zijn schitterend! Het huis en de tuinen worden keurig onderhouden en zijn een bezoek meer dan waard. Dit is ons tweede bezoek aan een National Trust eigendom. Als echte Hollanders rekenen we uit dat we nu ongeveer de helft van de investering in het lidmaatschap hebben terugverdiend.
De tuinen zijn aangelegd op de Zuidoost hellingen omdat de Zuidwest hellingen te veel wind en zoute zeelucht vangen. Op de hellingen bloeien heel veel subtropische planten. We zijn vol bewondering voor dit prachtige eiland. Er is ook een nadeel, we zeggen altijd als grapje tegen elkaar, leuk plekje om Ria mee te nemen als we op een plek zijn waar dat absoluut onmogelijk is. Hier zou ik Ria graag mee naar toenemen maar dat is 100 % onmogelijk. Als mijn voeten niet geopereerd waren zou het beklimmen en weer dalen van het “pad en de trappen” een hopeloze lijdensweg geweest zijn. Om het nog maar eens te schrijven, wat ben ik blij met mijn verwijderde zenuwknopen!
Als we weer beneden zijn nemen we een cream tea. Voor mij is dat de eerste in mijn leven. Normaalgesproken kies ik liever iets hartigs.
Ik heb in Engeland een beetje moeite met het kopen van vlees. In de supermarkten zie je alleen “kiloknallers” en geen scharrel- kip of -varken. Op het varkensvlees en op de kip staat dat het producten uit Nederland zijn. Thuis eten we dat soort vlees nooit en hier wil ik dat ook niet. Ik heb nu een soort rosbiefrollade gekocht die in de oven moet. Dat heb ik nog nooit aan boord van de boot gemaakt. We zullen zien. De bloemkool is gelukkig niet van dezelfde prijs als in Sint Petersburg maar gewoon op ons prijsniveau.
Terug aan boord checken we Windguru. Zoals het er nu uitziet kunnen we misschien zaterdag om een uur of 10 weg om dan zondag om een uur of 11 in Ierland aan te komen. We houden het weer de komende dagen goed in de gaten.
20 Mei 2013 - 22:41
Emmy Konst:
Hoi Marja,
Ik las net je mail.
Heb je verslagen nog niet gelezen, maar ga ik zeker doen.
Zijn nu bekaf van de oversteek naar Farsund, Noorwegen. Is maar een tocht van 90 mijl, maar hadden 60.
mijl mist.
Komende dagen krijgen wij te maken met harde noordwester wind, en ik zag dat dit ook richting Nederland gaat aan eind van week. Ben benieuwd of jullie daar ook nog last van krijgen.
Wat betreft jouw vraag, Ik haal inderdaad elk jaar mijn foto's eraf en plaats weer nieuwe. En anders moet je ruimte bijkopen, maar dat hoeft van mij niet zo nodig.
groeten, Emmy -
21 Mei 2013 - 16:39
Low Land Lady :
We hebben al 4 dagen Noordelijke te harde winden.