17 mei Newlyn - Penzance
Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady
17 Mei 2013 | Verenigd Koninkrijk, Penzance
We tanken de boot vol rode diesel. Zogenaamd voor de verwarming, die het helemaal niet doet. Het vreemde is dat je in Engeland geen rode diesel mag tanken in een plezierboot maar witte diesel is niet te verkrijgen. Wat doe je dan? Dan tank je toch de rode en dan maar hopen dat je daarmee wegkomt als je gecontroleerd wordt. In Engeland doen ze niet moeilijk maar in België wel. We kunnen dus niet over België terug.
In Penzance liggen de boten met lange lijnen aan een kade en met meerdere boten langs elkaar. We hebben stroom en liggen heerlijk beschut.
Van de havenmeester hoorden we dat de koningin van Engeland vandaag in St Ives en St Michelsmount is. Hij zegt er wel bij:”Maar met de koningin van Engeland hebben we niets te maken, we zijn hier in Cornwall”. Vandaag plannetjes maken voor de boottocht naar de Scillys. We gaan met de veerboot omdat we de extra mijlen naar de Scillys niet willen maken en omdat je met slecht weer helemaal niet lekker ligt op de sterke oceaan deining. De havenmeester geeft de tip om een bepaald roddelkrantje te kopen omdat je dan 5 pound korting krijgt op de veerboot, handig zo'n havenmeester.
Van Ria en mijn kids goede berichten over mijn vader gekregen. Hij ligt niet meer op de hartbewaking en mag waarschijnlijk dinsdag weer naar huis. Ze zijn medicijnen aan het zoeken die ervoor moeten zorgen dat hij geen vocht meer achter zijn longen krijgt. Zucht van verlichting!
Van Danique hoor ik ’s-avonds dat pap morgen naar huis mag. Het gaat echt heel goed m.a.w.