14 mei 2013 Weymouth
Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady
14 Mei 2013 | Verenigd Koninkrijk, Weymouth
Windguru laat voor de komende dagen nog steeds hetzelfde weerbericht zien. We blijven bij het plan om op woensdag de 15e in één keer naar Penzance te varen. Als dat gaat lukken hebben we een record gevestigd met het aantal dagen verwaaid liggen. Totaal 7 dagen, het record stond op 5 dagen.
We doden de tijd op dit moment door te lezen, te puzzelen of te Catannen. Helaas is Catan op dit moment voor mij een beetje frustrerend, Gerrit wint de hele tijd. Het zijn gelukkig wel spannende spelletjes, dat verzacht het leed een beetje. We maken even geen uitstapjes omdat elk uitstapje met museum en lunch ongeveer 60 pond kost. Dat kan Bruin niet elke dag trekken.
De twee spelletjes Catan van vandaag heb ik weer eens gewonnen, ik kan het nog?
Dit is de eerste dag met alleen maar regen, regen en nog eens regen, van pijpenstelen tot gewoon regen. We controleren Windguru elke 2 uur. Blijft het windgat in stand of niet. Ondanks dat de haven heel beschut is giert de wind door de masten, het blaast 8Bft. Het is nu Engelse tijd 19.00 uur. We liggen te schudden in ons tuig. De laatste windguru laat nog steeds een windgat zien morgen. Hopelijk kunnen we morgen om 10.00 uur vertrekken. Als we windguru moeten geloven is dan de stekker helemaal uit de wind en moeten we 24 uur moteren naar Penzance. Time will tell.
14 Mei 2013 - 17:24
Aad:
Hoop dat het goed gaat met je vader! En windgat gebruiken met nacht doorvaren om mijlen te maken lijkt verstandig. Hoop wel dat de deining niet nog sterk is. Voegt nieuwe dimensie aan de zeezeil-reis toe. En ach, op volle zee zit je 'veilig' zolang plotter en radar het doen; en jullie hebben ervaring ermee.Maar spannend blijft het ua. Slaap lekker en dan goede vaart!!
PS> Onze stuurautomaat doet t nog neit en nog div. andere kleine dingen (bulletalie ed) moeten gemaakt. Wordt oook kort dag! Ben kaarten aan het bijwerken. Nog 1,5 week en dan gaan wij ook..