13 mei 2013 Weymouth
Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady
13 Mei 2013 | Verenigd Koninkrijk, Weymouth
De hoop dat we dinsdag kunnen varen is door Windguru weer teniet gedaan. Het lijkt nog steeds dat het woensdag pas goed is. Hopelijk vult dat windgat niet ook op. Gisteren hebben we zelfs even aan de mogelijkheid gedacht om eerst met een halve wind naar Jersey te varen en daarna met een halve wind naar Plymouth. Dat zijn wel 2 hele lange tochten en wat is de garantie dat het steeds Z of ZW blijft blazen? Toch maar niet doen.
Op weg naar de winkels kijk ik bij het havenkantoor nog even op windguru. Inmiddels wordt er voor woensdag morgen 5 uur windkracht 8 doorgegeven. Shit, weer een verslechtering. Als ik weer bij de boot ben en de laatste ontwikkeling aan Gerrit doorgeef gaat Gerrit weer opnieuw het plan uitzetten. Ineens schiet me te binnen dat we gezien de huidige voorspelling beter in één keer helemaal naar Penzance, 140 mijl verder kunnen varen. We kunnen dan woensdag als de storm is gaan liggen vertrekken en vervolgens de hele dag en nacht doorvaren. Gerrit gaat ook dit plan verder uitzetten en doorrekenen. Ja, het is te halen en met de huidige weervoorspelling onze beste optie. Nu maar afwachten wat het weer werkelijk gaat doen.
13 Mei 2013 - 21:31
Henriette:
Zozo, jullie worden op de proef gesteld door het weer, en zitten intussen niet stil, wat veel tochten hebben jullie al gemaakt. Je zult zien het lange wachten op het juiste weergaatje, wordt straks weer beloond met een serie hele mooie zeiltochten!!!