10 mei 2013 Weymouth de trein naar Dorchester - Reisverslag uit Weymouth, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu 10 mei 2013 Weymouth de trein naar Dorchester - Reisverslag uit Weymouth, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu

10 mei 2013 Weymouth de trein naar Dorchester

Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady

10 Mei 2013 | Verenigd Koninkrijk, Weymouth

Het waait nog steeds te hard uit het ZW. We hebben daarom weer een toeristendag. We gaan met de trein naar Dorchester. De trein is niet goedkoop, voor een retourtje van ongeveer 10 km heen en 10 km terug, ca 8 minuten reistijd moeten we £ 4,10 p.p. betalen.
In Dorchester wandelen we ongeveer 8 km. We bezoeken het Victoriaanse huis, Max Gate, van Thomas Hardy, een oude kerk, de oude stadswal, het Dorset County Museum, een Romeins stadshuis, de resten van de Romeinse muur en de Borough Gardens. Na ongeveer 5 uur lopen en dingen bezichtigen komen we weer bij het station.
# Max Gate staat helemaal in de steigers en is daardoor niet goed op een foto te zetten. Ik heb een poging gedaan. Het huis zelf is volledig Victoriaans ingericht en leuk om te bezichtigen. Alle voorwerpen die tentoongesteld worden mag je aanraken en oppakken. Je wordt zelfs uitgenodigd om iets op de typemachine te schrijven. Met een bejaarde dame en een jonge vrouw van een jaar op 20 krijgen we een gesprek over het gebruik van een typemachine.
# In de kerk zien we oude tronen met houtsnijwerk.
# Dorset County Museum is vooral doordat het gebouw heel bijzonder is het waard om te bezoeken. In het museum is een tentoonstelling ingericht over de prehistorie en alle fossielen van dinosaurussen die in de omgeving gevonden zijn. De omgeving van Dorchester is in de Romeinse tijd bewoond geweest en ook daarvan zijn diverse opgravingen te bezichtigen.
# Het Romeinse stadshuis is een overdekte opgraving met mozaïek vloeren.
# De Borough Gardens is een prachtig aangelegd park met een mooie fontein, klok en een prieel