9 mei 2013 Weymouth fietstocht naar Portland Bill
Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady
09 Mei 2013 | Verenigd Koninkrijk, Weymouth
In Engeland wordt je door een zuster behandeld. Als ze er niet uitkomt wordt je doorverwezen naar een dokter. De zuster mag diagnosticeren en recepten voorschrijven, iets wat in Nederland ondenkbaar is.
Op de fietsjes gaan we richting Portland Bill. We willen graag foto’s nemen van de golven die nu op de kaap beuken. Na enig zoekwerk belanden we op de Rodwell Trail. Dit is een oude spoorweg waar in plaats van spoorbielzen een fietspad ligt. Omdat het een oude spoorweg is zijn de hellingen minimaal. We moeten tegen de wind naar Portland, dat is flink trappen. In Portland zien we dat de weg naar Portland Bill toch wel erg steil omhoog gaat, dat lukt nooit op de kleine fietsjes. We besluiten eerst te gaan lunchen. In de pub maken we een praatje met twee andere fietsers en de pub eigenaar. De pubeigenaar komt met een goed advies. “Neem een taxi tot de Heights en daarvandaan kun je weer fietsen”. Er zit een taxibedrijf naast de pub en zo gezegd zo gedaan. Voor £ 5,- worden we de heuvel op gebracht. Langs de oost kust fietsen we richting Portland Bill. Bij de vuurtoren maken we foto’s van de golven. Jammer dat je op een foto weinig ziet van de razende golven. Je wilt echt niet daarbuiten zijn met je bootje in deze weersomstandigheden.
Vanaf Portland Bill nemen we een meer westelijke route terug naar Weymouth. Bij een kerkje uit 1750 stoppen we even. In de kerk zijn twee preekstoelen, een voor de dienst en een om de preek in te houden. In de klokkentoren mag Gerrit de klok luiden. Op het kerkhof staan honderden grijs uitgeslagen kruizen. Op een graf staat een prachtige engel al meer dan honderd jaar op wacht.
Op de terugweg komen we weer langs de pub waar we geluncht hebben. We besluiten er iets te gaan drinken en de eigenaar te bedanken voor zijn tip.
Op de terugweg hebben we gelukkig de wind in de rug Alles bij elkaar hebben we ongeveer 32 km gefietst, dat is best veel op die kleine fietsjes. Als we bij de boot komen begint het echt te blazen en te regenen, we liggen we te schommelen in ons tuig. Wat hebben we weer geluk gehad met het weer. Het was de hele dag droog en zonnig, het waaide alleen een beetje hard.
Het nieuwe weerbericht laat voor morgen ZW 5 tot 7 zien. We varen dus nog niet uit. Zaterdag 5 tot 6 West, daar gaan we ook niet op varen. Zondag is de eerste mogelijkheid om uit te varen. De wind begint dan in het NW en draait via West naar ZW kracht 4 á 5. Nog steeds een beetje te hard en uit de verkeerde richting maar maandag is het zeker geen vaardag. We zullen zien. Voorlopig gaan we de tourist uithangen.
13 Mei 2013 - 11:14
Hans Embregts:
Jullie zijn wel dapper hoor, met jullie fietsjes. Wij zijn Portland Bill wel rondgelopen, maar ook hier nog nooit gefietst......