7 mei 2013 Poole – Weymouth - Reisverslag uit Weymouth, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu 7 mei 2013 Poole – Weymouth - Reisverslag uit Weymouth, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu

7 mei 2013 Poole – Weymouth

Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady

07 Mei 2013 | Verenigd Koninkrijk, Weymouth

We staan om 7 uur op, het stralend weer met maar weinig wind. De mist van gisteren is geheel verdwenen. Het is duidelijk dat het geen Bank-Holyday meer is, alle Engelsen zijn verdwenen en de rust is daardoor in het natuurgebied weder gekeerd. Wat een prachtig gebied om met kleine bootjes te zeilen.
We passeren Old Harry en maken grapjes over Little Harry, zijn kleinzoon. Naast de solitair staan de grote krijtrost staan namelijk ook nog een kleintje, voor ons zijn kleinzoon. Het kan best zo zijn dat het kleintje Old Harry is en dat de grote een nieuwe solitair staande rots is, we weten het niet.
Voorbij Anvil Point roep ik de wacht op van het schietgebied dat na Saint Alban’s Head begint. De kustwacht meldt zich en vertelt dat er vandaag geen schietoefeningen gehouden worden. We kunnen daardoor in een rechte lijn naar Weymouth en dat scheelt bijna 10 mijl. Omdat er weinig wind en stroming staat durven we het aan om Saint Alban’s Ledge te varen. Op de zeekaart staan op die plek heel veel “Overfalls” getekend. Als we de ondiepte passeren zien we wel een beetje rare golven en stromingen maar niets wat op een overfall lijkt. Helaas staat er ook niet genoeg wind om te zeilen. We genieten volop van de heerlijk zonnige dag (voor het eerst in korte broek) en het zicht op de prachtige kust. Op een helling aan zee is een ruiter te paard in de begroeiing uitgespaard.
In Weymouth willen we in de binnenhaven liggen omdat er voor de komende dagen slecht weer voorspeld wordt. Slecht weer is voor ons op dit deel van de reis Wind uit het Zuiden tot het Westen en dan alles hoger dan 4 Bft. De tijd die we moeten wachten voor de brug gebruiken we om te lunchen en om ons heen te kijken. We leggen de boot goed vast met het oog op de weersvoorspelling. We liggen met de huidige wind op een AH-plekje en daardoor val ik al lezend en zonnend in de kuip een poosje in slaap.
Na een wandelingetje naar de verse viswinkel en op zoek naar een broodjeszaak gaan we aan boord een spelletje Catan spelen, eten en van weer 2 afleveringen van de Deens/Zweedse serie “De Brug”kijken. De serie is erg leuk en we herkennen veel Deense en Zweedse woorden. We kunnen zelf soms constateren dat het verkeerd vertaald is. Grappig om nu in Engeland juist de dingen terug te zien van de reis van vorig jaar.