5 mei 2013 Cowes – Poole - Reisverslag uit Poole, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu 5 mei 2013 Cowes – Poole - Reisverslag uit Poole, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu

5 mei 2013 Cowes – Poole

Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady

05 Mei 2013 | Verenigd Koninkrijk, Poole

Omdat we pas om 10 uur weg moeten vanwege het tij kunnen we tot 8 uur slapen. Gelukkig houden de buren zich ook rustig. Gisteravond renden en stampten de kinderen zowel voor als achterlangs over de boot. Waarschijnlijk hebben de ouders ze een lesje bootetiquette geleerd.
De ochtend begint een beetje bewolkt maar al snel trekt de lucht open. Windguru voorspelt een mooi windje 4 uit het zuidwesten. Op de Solent motersailen we tegen de wind in naar de Needles. De Solent is druk, het lijkt het IJsselmeer of de Grevelingen wel in een Hemelvaartweekend. We kunnen een Bank Holiday daar natuurlijk wel mee vergelijken. Doordat het weer zo goed is zijn er veel Engelsen gaan varen.
Voor de Needles hebben we wind tegen tij en lopen de golven een beetje op, het mag geen naam hebben. We genieten van het uitzicht op de Needles en van het vooruitzicht dat vanaf nu al het water nieuw voor ons is.
We zetten de Genua als we uit de geul bij de Needles zijn. Het is tot Poole bezeild. Heerlijk! Goede bestendige wind kracht 4 á 5 uit het ZW, geen vlagen, stralend mooi weer, mijn liefje wat wil je nog meer . Omdat we veel sneller varen dan gepland zijn we al om 15.00 uur in Poole. Wat een prachtig gebied. Het is helaas moeilijk op een foto te vatten.
Poole is een erg dure haven £ 46 voor een nacht. We willen 2 nachten blijven omdat we morgen de fietsjes pakken en in de omgeving gaan fietsen. In de middag maken we een wandeling door Poole, wat is het druk en wat zijn er weinig echt historische gebouwen. We vinden een armenhuis uit 1500 en een oude kerk en natuurlijk een oude pub. We willen de kerk bezichtigen maar de kerken in Engeland zijn gesloten als er geen dienst is.
Na een drankje op een terras gaan we terug naar de boot voor verhaaltjes bijwerken, een lekker maaltje, een boekje of puzzle en een filmpje.