2 mei 2013 Brighton – Wight - Reisverslag uit Cowes, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu 2 mei 2013 Brighton – Wight - Reisverslag uit Cowes, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu

2 mei 2013 Brighton – Wight

Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady

02 Mei 2013 | Verenigd Koninkrijk, Cowes

Weer vroeg uit de veren om zo veel mogelijk het tij mee te hebben. Het belooft weer een prachtige zonnige dag te worden met een windje 3 á 4 uit het NE, perfect voor ons.
We kunnen gelijk na de haven de zeilen zetten en op gereefde zeilen richting de pas bij Selsey Bill. We moeten ontreven, weer reven, tegen de wind in moteren, weer zeilen en weer reven en ontreven. We blijven de hele weg bezig om moterend te eindigen omdat de wind geheel wegvalt. Het is warm in de zon. Ik heb zelfs mijn zeilpak en dikke fleece uitgedaan.
Gerrit en ik raken weer meer op elkaar ingespeeld en vangen onuitgesproken signalen op. Als ik eraan denk dat ik Gerrit moet vragen of de gekookte melk uit de nieuwe thermoskan de koffie echt lekkerder maakt. Zegt Gerrit een paar minuten later dat hij blij is met de thermoskan omdat zijn koffie veel lekkerder is. Als we een tijdje onderweg zijn denk ik er aan dat kanaal 16 nog niet aan staat op de marifoon. Bijna aansluitend zegt Gerrit, staat de marifoon wel op 16?
De pas onder Selsey Bill is lastig te vinden. Er staan maar 2 boeien. De groene zijn altijd lastig te vinden, de rode ontdek ik door de verrekijker te gebruiken. Toch fijn zo’n goede kijker, ook bij onbekende haveningangen bewijst hij goede diensten.
De ingang van de Solent werd in de 2e WO bewaakt tegen duikboten door een ketting te spannen tussen twee torens, deze torens staan er nog steeds.
Bij Wight aangekomen varen we het beboeide geultje in. Ik ben in de veronderstelling dat het geultje naar de grotere vaargeul leidt. Als ik zie dat de geul naar links afbuigd in plaats van rechtdoor te gaan realiseer ik me dat we verkeerd gevaren zijn. Gerrit kijkt op de dieptemeter, slechts 90 centimeter water onder onze kiel. Als we nog 10 meter doorgevaren waren waren we waarschijnlijk vastgelopen. Omdraaien en een klein stukje omvaren en daarna de grote geul in.
We kiezen op Wight de goedkoopste haven uit. £ 6 per nacht minder is best veel geld. De havens zijn toch al veel duurder dan in Nederland. We betalen meestal £30 per nacht. In Nederland betalen we ongeveer € 25 dat is ongeveer £ 20 pond. Shepards Warf Marina heeft de uitstraling van een watersportvereniging. Ze hebben hier zowaar gratis Wifi en we liggen weer op een AH plekje.
We lopen om een uur of 5 de hoofdstraat op en neer om een eettentje te zoeken. 5 uur is natuurlijk veel te vroeg voor de Engelsen. We gaan bij een eethuisje eten waar ze home maid food serveren. Prima salades en Gerrits eend is ook prima. Na een leuke dvd vroeg naar bed. We zijn moe maar voldaan en toe aan een dagje rust.