1 mei 2013 Eastbourne – Brighton - Reisverslag uit Brighton, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu 1 mei 2013 Eastbourne – Brighton - Reisverslag uit Brighton, Verenigd Koninkrijk van Low Land Lady - WaarBenJij.nu

1 mei 2013 Eastbourne – Brighton

Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady

01 Mei 2013 | Verenigd Koninkrijk, Brighton

Na diesel getankt te hebben verlaten we om 8.30 uur de sluis. Het is laagwater en we blijven goed tussen de boeitjes. Het wrak van de Amsterdam kunnen we achter de groene boei zien liggen. Toen we hier 12 jaar geleden waren is op die plek een Nederlands jacht vergaan omdat die zich niet aan de boeitjes hield en op het wrak van de Amsterdam is gevaren. Dat heeft toen heel veel indruk gemaakt.
We zijn nog niet goed in ons ritme. Gerrit vergeet de rits open te maken in de haven en daarom moet dat nu op zee gebeuren. Dom, dit zijn gevaarlijke situaties voor niets, allebei beter opletten. We hijsen de zeilen en kunnen met een heerlijk half windje richting Brighton. Met een prachtige blauwe lucht als achtergrond passeren we de Seven Sisters. Dit zijn 7 kalksteen kapen die in het zonlicht mooi wit oplichten, genieten. Vandaag hebben we de perfecte zeiltocht, halve wind kracht 4 en de zon in de kuip, hier doe je het voor!
Bij Brighton moeten we even wachten om naar binnen te kunnen omdat het net laagwater is geweest en ze niet overal 2 meter water hebben staan. Om half 1 liggen we weer op een A+H plekje. De zon is vandaag uit de wind echt warm. Heerlijk om vanaf 13.00 uur te kunnen relaxen. Het is goed dat we op Wight waarschijnlijk een extra dag blijven liggen. De weersvoorspelling is op vrijdag is niet ideaal en we liggen voor op ons schema, dus kunnen we het ons veroorloven.

• 01 Mei 2013 - 21:20

Henriette:

Zo, jullie boffen met dat mooie weer en gaan als een speer!
    Mooi die witte rotsen.

• 02 Mei 2013 - 15:46

Aad:

Moest net bij de kapper uurtje wachten en toen bij heerlijk capucino op hun wifi voor t eerst al je verhalen tot nu toe gelezen. Fijn dat t zo voorspeodig verloopt en jullie van die heerlijkse AH ervaringe hebben! Knap dat je de tegenslagen zo soepeltjes opvangt! tWas goed dat ik met eigen boot voer. Want calibreren moest maar lukte niet. En er sprong een boilerslang. Pompen of verzuipen dus!. En nog een tiental dingen die af moeten voor we zee kiezen op 24 mei, richting Scheveningen. Succes verder en goede, behouden vaart gewenst!! @@@