30 april 2013 Dover- Eastbourne
Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady
30 April 2013 | Verenigd Koninkrijk, Eastbourne
Op zee moet Gerrit opletten voor alle “lobsterpotten”en een verdwaalt meetboeitje dat niet op de kaart staat. Na een uur of arriveren we in Eastbourne en vinden een echt Aad en Henriette plekje. Een plekje met de neus van de boot naar de wind en de kuip in de zon. Ik geniet in korte broek van een uurtje zonneschijn en een dutje. We willen water tanken maar volgens de havenmeester is het water niet veilig om te drinken. Hoe is dit in een moderne haven als Eastbourne mogelijk?
We worden om 18.30 opgehaald door Rotaryleden van Bexhill. We zijn uitgenodigd om hun bijeenkomst bij te wonen. Tijdens het diner hebben we leuke gesprekken met de ex-voorzitter en een man die een zeilboot had waarmee hij naar Nederland is geweest. Uit het raam zien we een korenwolf die jacht maakt op een meeuw. Helaas is het te ver weg om te fotograferen. Tijdens het eten wordt getoost op de koningin en “onze” nieuwe koning. Er worden lootjes verkocht en ik koop twee lootjes waarvan ik er 1 bewust kies, nummer 333. Het eerste winnende lootje is, 333. Ik kan kiezen uit een fles rode wijn, gin of sherry. Ik heb de sherry maar genomen.
Een stel dat, in het kader van Rotaryhulp aan een bepaalde plaats in Kenia, een reis naar Kenia heeft gemaakt geeft daarover een interessante lezing met foto’s en filmpjes.
Om 22.00 uur zijn we keurig bij de haven afgezet en kijken terug op een heerlijke dag en avond.