27 april 2013 Colijnsplaat – Oostende
Blijf op de hoogte en volg Low Land Lady
27 April 2013 | België, Oostende
Heerlijk weer op zee en weinig golven, stroom mee tot ongeveer ter hoogte van Zeebrugge. Gerrit oppert nog even om door te varen naar Dover. Een blik op de plotter verteld me dat we daar dan zeer laat in de avond aankomen, niet doen dus, dan hadden we om 5 uur op moeten staan.
Voor Oostende is het nog voorseizoen, de lijnen met boeitjes zijn nog niet uitgelegd. Bij de havenmeester vertel ik hetzelfde “leugentje”als vorig jaar over de lengte van de boot, 11,75 m volgens de meetbrief. Ik moet € 19,- betalen. Hoe ze daaraan komen weet ik niet. Volgens het bordje had dat € 33,- moeten zijn.
Omdat ik wel benieuwd ben hoeveel havengeld we gemiddeld kwijt zijn besluit ik de havengelden bij te houden in ons logboek. Ik denk niet dat we zo veel geluk zullen hebben als vorig jaar. We zullen nu wel overal havengeld moeten betalen.
Halverwege de avond stopt de kachel er weer mee en wil daarna niet meer aanslaan, morgen maar opnieuw proberen